0 items in winkelmandje

Meetinstructie

U ontvangt de perfecte maat vouwgordijn,
         daar zorgen wij voor.
Met de aankoop van raamdecoratie, die op maat gemaakt wordt, is goed meten van essentieel belang. Daarom treft u onderstaand enkele richtlijnen aan, die u helpen om tot het gewenste resultaat te komen.
 
  • Meet met een metalen rolmaat of een vaste meetlat die lang genoeg is om in één keer te meten.
  • Meet minimaal twee keer, om vergissingen te voorkomen.
  • Maak direct tijdens het meten duidelijke notities.
  • Meet aan beide zijden, een plafond, vloer of kozijn is niet altijd waterpas; bij verschil in breedte telt de kleinste maat.
  • Wees alert op het voorkomen van belemmeringen in de verkeersruimte, de bewegingsvrijheid van ramen en deuren en eventuele obstructies voor het op de gewenste wijze plaatsen van het vouwgordijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Standaard - montage op het kozijn 
Zie hiernaast Afbeelding I
 
Hoe meet u de breedte
De breedte meet u horizontaal van muur tot muur dus inclusief het gehele kozijn en in ieder geval op twee verschillende hoogtes. Daarnaast adviseren wij een controlemeting te doen daartussenin (let hierbij erop dat u goed waterpas meet). Vervolgens trekt u van de smalst gemeten maat 0,5cm af voor de benodigde speling. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht meer speling nemen. Neem in ieder geval niet minder speling omdat er dan een verhoogd risico ontstaat op schade aan en slijtage van het vouwgordijn.
De berekende uitkomst is de juiste breedte voor uw bestelling.
 
Hoe meet u de hoogte
De juiste hoogte van het vouwgordijn meet u verticaal vanaf de onderzijde van de muur, dus ook hier inclusief het gehele kozijn, tot aan de vensterbank. Meet ook nu in ieder geval tweemaal, links en rechts.
Doe vervolgens een controlemeting daartussenin en let er hierbij op dat u loodrecht meet.
De langst gemeten maat is de juiste maat voor uw bestelling.
N.B.
Bij het meten van de hoogte geldt:
De maatvoering is inclusief de kast met het oprolmechanisme.
Er hoeft geen rekening te worden gehouden met speling. Dit is enkel van belang bij het meten van de breedte. 
 
 
 
 
 
Montage op de muurZie hiernaast Afbeelding O
 
Het is mogelijk het vouwgordijn op de muur te monteren. Hierbij valt het gehele raamkozijn weg achter het vouwgordijn wanneer u deze in het geheel naar beneden laat zakken.
De afmetingen zijn bij deze optie naar eigen inzicht omdat wij natuurlijk geen inzicht hebben in de situatie ter plekke. Houdt in ieder geval rekening met eventuele obstakels.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Montage op (in) de muurZie hiernaast Afbeelding V
 
Het vouwgordijn kan ook op de muur worden gemonteerd binnen het kader van de raampartij. De kast met het oprolmechanisme kan dan worden bevestigd aan de onderzijde van de muur.

Hoe meet u de breedte
De breedte meet u horizontaal tussen de muur ter linkerzijde en de muur ter rechterzijde.
Daarnaast adviseren wij een controlemeting te doen daartussenin (let hierbij erop dat u goed waterpas meet). Vervolgens trekt u van de smalst gemeten maat 0,5cm af voor de benodigde speling. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht meer speling nemen. Neem in ieder geval niet minder speling omdat er dan een verhoogd risico ontstaat op schade aan en slijtage van het vouwgordijn.
De berekende uitkomst is de juiste breedte voor uw bestelling.
 
Hoe meet u de hoogte
De juiste hoogte van het vouwgordijn meet u vanaf de onderzijde van de bovenmuur tot aan de vensterbank (of de bovenzijde van de ondermuur indien van een vensterbank geen sprake is). U dient in ieder geval tweemaal te meten, links en rechts.
Wij adviseren een controlemeting daartussenin te doen en attenderen u erop loodrecht te meten. De langst gemeten maat is de juiste maat voor uw bestelling.  
 
 
 
 
 
 
 
Montage in het kozijnZie hiernaast Afbeelding A
 
Het vouwgordijn kan worden gemonteerd binnen het kader van het kozijn. De kast met het oprolmechanisme kan dan worden bevestigd aan de onderzijde van het kozijn.
 
Hoe meet u de breedte
De breedte meet u horizontaal, tussen het kozijn ter linkerzijde en het kozijn ter rechterzijde op twee verschillende, uit elkaar liggende, punten.
Daarnaast adviseren wij een controlemeting te doen daartussenin (let hierbij erop dat u waterpas meet). Vervolgens trekt u van de smalst gemeten maat 0,5cm af voor de benodigde speling. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht meer speling nemen. Neem in ieder geval niet minder speling vanwege een verhoogd risico op schade aan en slijtage van het vouwgordijn.
De berekende uitkomst is de juiste breedte voor uw bestelling.
 
Hoe meet u de hoogte
De juiste hoogte van het vouwgordijn meet u vanaf de onderzijde van de hoge dwarsbalk van het kozijn tot aan de lage dwarsbalk van het kozijn. Meet in ieder geval tweemaal, zowel links als rechts.
Wij adviseren een controlemeting daartussenin te doen en attenderen u erop loodrecht te meten.
De langst gemeten maat is de juiste maat voor uw bestelling.
 
Meetservice "Meten is weten"
Een mooi eindresultaat begint met meten. Dat lijkt eenvoudig maar toch gaat dit nog wel eens mis. Om er zeker van te zijn dat wij met de juiste maten aan te slag gaan, kunt u gebruik maken van onze meetservice. Standaard nemen wij hier een half uur voor en bedraagt deze service € 75,-. Hier kan echter van worden afgeweken. Dit is afhankelijk van de tijdsbesteding gelet op de samenstelling en de omvang van de order. Heeft u vragen hierover, neemt u dan contact met ons op.
Na ontvangst van uw opgave nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op, om een afspraak te maken voor bezichtiging en inmeten. Wenst u gebruik te maken van de meetservice dan kunt u dit aangeven bij het plaatsen van uw bestelling.
 
Definitie in- en op de dag montage
Bij montage van het vouwgordijn in het kader van het kozijn of van de muur spreken we ook wel van 'In-de-dag' montage.
Bij montage van het vouwgordijn op het kozijn of op de muur spreken we ook wel van 'Op-de-dag' montage.